Stadscentra uitbouwen en duurzaam beheren Afdrukken

Nooit eerder hebben stedelijke gebieden zoveel tegenstrijdige belangen opgeroepen en onrust gewekt als de laatste jaren. Vandaag zitten stadscentra geprangd tussen de verleiding om te kiezen voor de vlucht vooruit - ‘doen alsof er niets aan de hand is' - en de noodzaak om de toekomst veilig te stellen door een dubbele uitdaging aan te gaan; een leefruimte ontwikkelen waar de huidige bewoners blijven wonen en er nieuwe bewoners bij komen en een duurzame economische ontwikkeling garanderen.

Het stadscentrum is een ontmoetingsplaats, een knooppunt van netwerken, een voedingsbodem voor economische ontwikkeling. Het stadscentrum is het symbool van de dynamiek en de goede gezondheid van een leefomgeving. Voor buitenlandse bezoekers is het stadscentrum een graadmeter voor de levenskwaliteit, en voor de lokale bevolking is het een herkenningsteken. De uitstraling van een stadscentrum begint en eindigt bij zijn kwetsbaarheid en complexiteit. Het stadscentrum is een multifunctionele en multiculturele leefruimte waar de risico's op conflicten tussen actoren en gebruikers erg talrijk zijn.

Die kern van bruisend leven heeft nood aan een specifiek beheer dat vertrekt vanuit een publiekprivate samenwerking en een globale, coherente visie: het centrummanagement.

 
News

INSCRIVEZ-VOUS à AMCV INFOS


Restez régulièrement au courant des actualités de l'AMCV et de ses actions !


Découvrez notre dernière NEWSLETTER

Octobre/Décembre 2018

Newsletter AMCV Oct Dec 2018 Cover


Découvrez les dernières vidéos de l'AMCV sur notre chaîne CityV

logo-CityV web small


Résultat de recherche d'images pour alt

Newsletter zich inschrijven
Naam
E-mail
AMCV presentation